Sommaren 2016 lyckades jag ta sista bilden för att förverkliga en gammal dröm - att fotograferat kelpiens ALLA färger. Även de som finns hos working kelpie, blue and tan, fawn and tan och cream. Nu har jag med hjälp av två working kelpies fotat alla 10 färgerna.

Jag får med jämna mellanrum frågor om jag vet något om specifika hanar och deras linjer. Det kan vara allt från hälsa, eventuella sjukdomar till mentalitet och arbetskapacitet. Framförallt får kah frågor om vilka linjer man ska titta efter och vad för skillnader det är mellan de olika linjerna inom rasen.

Många av er som känner till Kelpiegallery, känner även till mig. Flera av er har blivit rekommenderade att höra av er till mig för att fråga om Australian kelpie. Det är givetvis hedrande och roligt att flera gärna tar del av mina kunskaper.

Kelpiegallery

Nya Kelpiegallery

Kelpiegallery har funnits på nätet sedan 2008. Den första kelpien fotograferades med en huvudbild och en uppställd bild redan 2005.

Sedan 2008 har Kelpiegallery bytt plattform och utseende ett par gånger. Nu är det dags igen. Resultatet ni ser nu är tredje versionen av projektet. Kelpiegallery började som ett fotogalleri - nu är det  så mycket mer än bara ett galleri…